BMA
Les 2.1
Jouw unieke talenten ontdekken?
Hoe kunnen we terug naar elkaar toe groeien?
We gaan twee weken aan de slag met onze talenten. Zo gaan we op zoek naar wat jou als ouder gelukkig maakt en bekijken we hoe we je triggers kunnen verminderen. Ook kijken we naar de talenten van je kind. Kun je zijn of haar talenten ook zien als talenten?
Iedereen heeft minstens één talent! Bij mezelf is dat soms, maar heel soms, op de zenuwen werken van mijn vriend. lol
In het bovenste filmpje leg ik je uit waarom het zo belangrijk is dat wij als ouder de talenten zichtbaar maken bij ons kind. En waarom ze soms ons potje veerkracht vullen!
We zijn allemaal geboren met minstens 15 talenten. Ook al denk je nu misschien: “Hmmm…, heb ik er ook zeveel?” Denk je dat? Weet dan maar zeker dat jij er ook zo veel hebt! Maar zoals ik al zei zijn onze talenten voor onszelf vaak niet zichtbaar omdat wij onze talenten als normaal beschouwen. Maar ze zijn allesbehalve normaal! Ze zijn uniek en zorgen ervoor dat jij jouw potje veerkracht kan vullen! Daarom is het zo belangrijk dat je goed weet wat jouw talenten zijn.
Activiteit 4
Voor mama en/of papa;
Soms is het lastig om je eigen talenten te zien. Bij anderen is het vaak heel makkelijk!
Daarom wil ik je uitdagen om een een mail of sms naar 10 mensen in je dichte omgeving te sturen, waarin je vraagt wat zij vinden dat jouw talenten zijn. Je kan bijvoorbeeld de brief van het werkboek gebruiken om naar deze mensen te sturen. Dit kan best spannend zijn, maar dit is echt zo leuk om te doen!
Ik ben benieuwd wat jouw grootste inzichten zijn naar aanleiding van de berichten terug van de mensen in jouw omgeving
Om samen te doen met jouw kind!
Het leuke is dat kinderen eigenlijk wel weten hoe ze in elkaar zitten, en goed weten wat ze graag doen en wat niet. Helaas worden sommige talenten niet gezien op school. Zoals ik al zei moet een talent door iemand anders aangestoken worden. Dus wanneer dat talent niet zichtbaar is op school, dan kan het ook niet groeien. Van daaruit heb ik talentenkaarten gemaakt. Deze helpen je op weg in de zoektocht naar de talenten van je kind of kinderen.
Je kan ze hier downloaden. De uitleg staat bij de kaarten.
,Graag leg ik, in een paar korte verhalen uit waarom we soms denken dat ons talent geen talent is of soms niet gezien wordt.
We denken soms dat ons talent geen talent is of soms niet gezien wordt. Soms is een talent moeilijk te zien bij jezelf. Indien je een feedback kreeg op je mail of sms dan zal je merken dat veel antwoorden vanzelfsprekend zijn voor een ander maar misschien niet voor jou. Of je denkt ‘ja, maar dat is geen talent’. Weet dan dat dat helemaal normaal is. Als er nooit iemand tegen jou gezegd heeft ‘dat kan je goed’ of jouw talent is vaak in overdrive dan voelt jouw talent niet leuk. Over het talent in overdrive hebben we het volgende week..
In het bovenstaande filmpje leg ik je graag in een paar verhalen uit waarom we soms denken dat ons talent geen talent is of soms niet gezien wordt.
Talent ‘organisator’
Talent ‘stille helper’
Talent ‘zichtbare presteerder’
Talent ‘bewuste beweger’
Talent ’trouwe vriend’
Ik heb het bovenstaande flmpje even opneuw gemaakt. Zonder wind maar de verhalen zijn nu wel iets anders. Twee keer het zelfde zeggen is een beetje moeiljk.